Informaţii

Maratonul Zimbrilor Ţarcu, ediţia 2014, are loc în 22 iunie în comuna Armeniş.

Evenimentul este organizat de Asociaţia Altitudine, Racing Bike Pro şi Primăria Armeniş în colaborare cu alţi parteneri (Concordia Lugoj, Bike Attack Reşiţa, WWF Romania, Rewilding Romania şi Asociaţia Măgura Zimbrilor Armeniş), cu sprijinul factorilor de decizie (Salvamont, Jandarmerie, Poliţie).

Competiţia face parte din seria de concursuri MTB West Bike Tour, ce cuprinde de 10 concursuri de mountainbike organizate în vestul ţării în cadrul unui campionat în care se acumulează puncte cu fiecare etapă.

Concursul din Ţarcu cuprinde mai multe categorii pe următoarele trasee: o proba de 75 km Maraton, o proba de 35 km Race şi o probă de ciclism pentru copii sub 14 ani Kids.
Zona Armeniş, Cornereva, Teregova şi Domaşnea constituie un adevarat paradis pentru ciclişti atât prin varietatea drumurilor ce pot fi folosite cât şi pentru generozitatea naturii şi frumuseţea peisajelor din zonă.

Despre zimbri:
Organizăm acest concurs la Armeniş cu ocazia reintroducerii zimbrilor în aria protejată din Munţii Ţarcu în cadrul proiectului Rewilding Europe . În luna mai, 17 zimbri din Suedia, Belgia, Olanda, Italia, Germania şi România au fost aduşi la rezervaţia Măgura Zimbrilor de pe valea Râului Alb (comuna Armeniş). Imediat după aducere, toţi 17 s-au constituit într-o turmă, bucurându-se de locaţia deosebit de verde şi spaţioasă.
În a doua săptămană din iunie, zimbroaica Romaniţa (adusă de la Haţeg şi gestantă) a dat naştere unui pui sănătos.

Cazare şi alte informaţii:
Odată cu apariţia zimbrilor, ecoturismul se înfiripă la Armeniş şi în satele din jur, iar evenimentul nostru îi ajută pe localnici să ne arate ce au mai frumos şi să-şi promoveze zona.
Vă recomandăm să veniţi să staţi în zonă, pentru a fi în mijlocul efervescenţei create pe marginea concursului şi pentru a experimenta şi cunoaşte specificul local.
Cazarea se poate face direct la unii dintre localnici (în casă, sau în livadă cu cortul, după preferinţe). Unele familii oferă şi masă (contra cost).
Informaţii pot fi obţinute de la Centrul de Informare Turistică Armeniş, tel. 0255 529 663 şi la Asociaţia Măgura Zimbrilor Armeniş.
Persoane de contact:
- Daniel Hurduzeu tel. 0724 827138
- Matei Miculescu tel. 0757 810905
http://www.turismarmenis.ro

Ediţii precedente ale concursului de la Ţarcu: