marți, 24 iunie 2014

After party 2014

Mulţumim participanţilor, colaboratorilor, sponsorilor, voluntarilor şi tuturor celor ce s-au implicat în acest eveniment, şi îi felicităm pe toti cei care au pedalat pe trasee.

Smiling track, la maratontarcu.ro - foto Catalin Simion, PC3

Avem afişate clasamentele, şi timpii intermediari la proba lungă (dupa km 30).

Avem foarte multe poze şi mulţumim celor ce ni le pun la dispoziţie:
- poze Bogdan Ionescu: înscrieri, start-finish
- poze Cristi Cornian (MTB Caransebeş) pe Măgura Zimbrilor între PC1 şi PC2
- poze Edith Susany la Armeniş
- poze Cătălin Simion de la organizare, PC3, premiere
- poze delicioase :) de la Mihai Leu pe Culmea Cănicei la PC5.
- poze Carol Varga
Performeri la proba de 75km - foto WWF Romania
Relatări de la eveniment:
- au scris despre noi jurnaliştii Reper24 un excelent articol, ce a surprins esenţa evenimentului.
- Georgian Popovici a scris pentru Freerider un articol foarte obiectiv despre competiţie.
- Hoinarii au urcat iarăşi pe podium, cu toată familia!
- Sergiu Paraschivu a fost nemulţumit că n-a văzut nici un zimbru, şi a scris despre asta. Trebuie menţionat că Sergiu a condus cursa în mare parte şi era primul la km 66, fiind (probabil) privat de locul I doar datorită sabotajului (modificarea marcajului cu rea-intenţie).
- avem relatarea lui Petru Cristescu, prima participare la un concurs de MTB.

Mai jos, un filmulet realizat de Marius Budisteanu, cu prima parte a traseului. Enjoy.


Traseul de 35 km a fost filmat aproape in totalitate de Andrei Stoichescu, si postat pe youtube:


Deşi evenimentul a fost unul reuşit şi noi ca şi organizatori ne-am atins obiectivele, ne asumăm micile greşeli de organizare şi comunicare. Dar vă rugăm să nu ne acuzaţi pe nedrept.

În legatură cu subiectul marcare traseu, trebuie să menţionăm un lucru: Bucuria noastră a tuturor a fost umbrită de unele întâmplări neplăcute legate de dezechiparea traseului în zona zimbrilor (survenită în timpul săptămânii trecute, problema remediată în timp util, cu mici scăpări) şi de re-rutarea marcajului de la proba de maraton în afara traseului, acţiune efectuată cu rea-credinţă chiar în ultimele ore dinaintea cursei, sau poate chiar când concurenţii erau deja plecaţi (sâmbată seara sau duminică dimineaţa). Acest act premeditat a avut un impact major asupra clasamentului probei lungi de 75km şi mai ales asupra psihicului concurenţilor angajaţi în traseul lung.

Singurul care nu a căzut în această capcană, a fost câştigătorul cursei de 75 km, Emanuel Tomuţa, care a reuşit să continue (făra a avea GPS) şi să conducă spre finish şi spre victorie.
Toţi ceilalţi au luat-o greşit ghidaţi de marcajele puse anume să inducă in eroare, şi doar concurenţii cu GPS i-au ajutat pe unii să regăsească traseul şi să continue parcursul...

Încă o dată se dovedeşte că orice competiţie sportivă implică anumite riscuri, şi că nu toate pot fi gestionate de organizatori. De aceea, oricâte eforturi ar face organizatorii să asigure condiţii optime, o bună pregatire fizică, psihică şi abilităţi de orientare în teren sunt necesare temerarilor angajaţi în cursă.

Sabotaj clar: cu rosu modificarea traseului pentru a induce in eroare concurenţii, cu verde ruta bună.

Dacă ne-am fi aşteptat la un astfel de sabotaj de ultim moment (cum a fost pe finalul traseului de maraton verificat de noi chiar sâmbătă dupa-amiaza), am fi găsit cu siguranţă soluţii de prevenire, dar aşa nu putem decât să ne cerem scuze pentru neplăcerile cauzate, şi să va asigurăm că vom face eforturi să scoatem adevarul la iveală şi să demascăm public făptuitorul (există cu siguranţă urme şi amprente la faţa locului căci marcajul a fost mutat cel puţin 200 m).
Impresia noastră este că cel ce a facut asta a venit de departe tocmai cu acest scop (pentru ca din informaţiile de care dispunem, nu pare a fi nici vreun localnic şi nici vreo trupă de copii jucauşi din cel mai apropiat sat).

Evenimentele pe bicicletă de la Ţarcu vor continua.
Vă invităm să descoperiţi şi celelalte activităţi ale noastre pe pagina www.tarcu.ro.

Să ne revedem cu bine în 2015, la zimbri!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu